Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog TENTERA NEGARA. Tulisan untuk bacaan, berdasarkan pertimbangan penulis. #IniBlogBukanKauYangPunya

Monday, 15 September 2014

Tan Khai Beng Dedah Rumah BESAR Nga Kor Ming...




JOMO: Pemimpin Chauvinis yang dilihat luaran kononnya jujur, bantu orang melayu = Hidup kaya raya...?

No comment!


8 comments:

  1. itu baru rumah nga,..rumah nizar macamana...tak kan rendah std dari nga..mesti lagi hebat...oh ya..baru baru ni nizar ada pergi MARA untuk minta tajaan anak nak sekolah kat USA,..apasal tak minta nga...atau kual sikit nizar kumpul masa dia MB perak 11 bulan...tak kan tak da apa kut 11 bulan jadi MB...Tanah 999 mesti ada sikit kut...Tanya je..

    ReplyDelete
  2. yang bodohnya.....gomen kita akan taja anak nizar tanpa segan silu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu hak anak dia bukan bapa. kita kena faham kalau anak dia meet the criteria the government shall give the scholarship. political ideology is different from hak tapi masaalahnya is bapa dia kurang ajar apabila berpoltik. itu yang buat aku upset. jangan sentuh anything that is sentitive. you can tell or preach what you can do for the people or make aware of the deficiency of the present government with facts not saliva.

      Delete
  3. Padanla makin ramai pukimak lancau kat Malaysia nih, tu je cara yang nak kaya sebenarnya. Sial punya cina cina celaka babi komunis DAP penghasut.

    ReplyDelete
  4. Kenapa Nga kaya..... tanya orang Perak macam mana mesyuarat exco Perak pimpinan Pakatan berjalan. Dia orang main angkat tangan setuju tidak...... majoriti exco dari DAP. Tu yang ramai geram, Nizar cuma boneka. Tak hairan kalau NGA kaya raya.....................

    ReplyDelete
  5. nizar pun ada darah ci..

    ReplyDelete
  6. Dah tiba masa MERAMPAS balik UMNO dari PENGUASAAN si LIBERAL-PENGKHIANAT terutamanya golongan elit yg. dilahirkan dgn. "sudu emas“ yg. tak habis-habis MENGGADAI hak/tanah PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kita ini! Lihatlah si mamat-kari-LIBERAL terus mcm. biasa, "ENJOY, ENJOY.....!"-bersenam aerobik sebelah si BETINA-pakai-short-punya pendek dlm. Berita Harian hari tu! Bagaimana Menteri Islam/Melayu dari UMNO boleh perangai tak bermaruah mcm. ni, kat NEGARA ISLAM ini - tak bolehkah si BETINA tu pakai seluaq panjang?! Lepas tu ada pula si mamat-kari ni ada hati berangan nak jadi PM spt. yg. diidamkan pemujanya dari jenis si PENDATANG KAPIRDAJAL EvangeliSStar?! GELInya aku!

    Sedangkan, BUMIPUTERA Islam/Melayu serta BUMIPUTERA lain, masih ramai MERANA-MISKIN; mahupun yg. pertengahan pun, tak mampu miliki tanah/rumah; apalagi jenerasi muda akan dtg. sebab TANAH PUSAKA nenek moyang kita ini asyik TERGADAI kat PENDATANG/warga asing KAPIRDAJAL terutamanya bawah program -KEJADAH "Rumah Keduaku” (patutnya prog. PENIPUAN ini diDAKWA di Mahkamah oleh NGO-NGO Islam/Melayu)! Sedangkan pemilikan TANAH/rumah sebenaqnya adalah antara aset plg. terpenting untuk setiap insan, sebab itu jugalah kenapa si ZIONIS/Israel-JAHANAM sampai asyik MERAMPAS tanah pusaka BUMIPUTERA ISLAM Palestin!

    Lihat anak-beranak BUMIPUTERA Islam/Melayu kita yg. amat miskin ini termasuk bapa terlantar sakit, dua anaknya OKU, serta dua anak lain terpaksa berhenti sekolah, yg. terpaksa MENUMPANG kat rumah sewa – mana RUMAH MAMPU MILIK pd. mereka mahupun bantuan PERCUMA -PERUBATAN-BIASISWA, serta juga bantuan OKU?! Mengapa mereka terpaksa MENUMPANG/MENGEMIS di bumi PUSAKA nenek moyang sendiri sedangkan bangsa PENDATANG/warga asing terutamanya yg. kaya-raya boleh hidup begitu MEWAH di sini?! Lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140908/dn_22/Akibat-kemiskinan-Nur-Fatin-Islamiah-lupakan-alam-persekolahan , Akibat kemiskinan, Nur Fatin Islamiah lupakan alam persekolahan!

    Sudah tiba masanya legasi PENIPUAN dari zaman PENJAJAH-PUAKA British-ZIONIS ditentang habis-habisan dan diperbetulkan, terutamanya dlm. ROMPAKAN hak/tanah pusaka nenek moyang kita – supaya tidak akan ada lagi seorg. pun BUMIPUTERA yg. terpaksa MENGEMIS/MENUMPANG di bumi PUSAKA kita sendiri ni, termasuk setiap jenerasi akan datang!

    Datuk-nenek aku kerja kat sawah padi/toreh getah – meninggal waktu muda akibat kerja keras bangunkan Tanah Melayu ni; tapi bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu boleh dituduh ‘malas‘ oleh si PENJAJAH/PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL?! Dasar si BINATANG-BUAS!

    Makcik Sambal Belacan.

    ReplyDelete
  7. kalau nga kor ming masih ingat, pada pru 2008, dap perak buat satu risalah letak gambar rumah datuk chang ko youn dari Gerakan dan datuk chew wai khoon, dan dibandingkan dengan rumah kayu penduduk kg baru dan dijadikan bahan kempen. jadi, bila orang ambik gambar rumah dia yang nyata lebih besar dari rumah chang ko youn dan chew wai khoon, kenapa hendak marah? pepatah melayu mengatakan mengata dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih. sudah padanlah

    ReplyDelete