Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog TENTERA NEGARA. Tulisan untuk bacaan, berdasarkan pertimbangan penulis. #IniBlogBukanKauYangPunya

Friday, 6 June 2014

Ini Realiti! Kilang Pun Tindas Jurutera Melayu...


Nak kata apa lagi??? Realitinya ini yang berlaku... Melayu terus ditindas dibumi sendiri... Tapi, bila UMNO cakap pasal melayu orang kata rasis... Rasis apa...???

Bila Melayu ditindas siapa yang mahu membela??? Akhirnya salahkan kerajaan... Tapi hakikatnya bila ada parti yang memperjuangkan hak Melayu/Bumiputera, ada juga puak-puak melayu yang lawan... Tak ekr bangang macam tu... Graduan kita semakin hari semakin ramai, kalau semua kilang CINA macam yang tersebut di atas orang Melayu nak kerja apa...???

Fikirrlah sedikit wahai Melayu/Bumiputera...

lanjut baca juga di sini

5 comments:

  1. Melayu tak payah kerja dgn cina, tak keja situ pun takkan kebulor punya. Dah ada pelajaran bagai, berdikari la, create peluang sendiri. Zaman teknologi maklumat ni semua dihujung jari. Keja dgn cina pun gaji tetap double standard, maruah dipijak. Lagipun syarikat2 hakmilik cina ni, terutama sdn bhd mcm famili business, typical chinese, suka hati diorg nak ambik sapa. Melayu jangan sesekali merayu dgn cina.

    ReplyDelete
  2. x guna nk ckp pon sbb diskriminasi ini sudah pon berlaku dlm tahun 90 an lgi tp kerajaan tidak sedar perkara ini berlaku kerana tidak ada pemantauan..so org melayu khususnye bumiputra harus selamatkan diri sndiri daripada bekerja dgn swasta atau kilang yg dipunyai olih kaum cina.Walau pon syarat telah ditentukan olih kerajaan utk mengambil bumiputra bekerja tetapi syarat tersebut sekadar melepaskan batuk ditangga sahaja. Maaf..politician knows how to make law but there is no implementation from the administration. U cn introduce thousnds of laws but nobody respect the law.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry u silap cakap... politician donno how to make law but they are expert in making own money la

      Delete
  3. Melayu kerja apa? Kerja melayu jangan beli barang cina....itu saja maaaa....

    ReplyDelete
  4. aku ingat pemimpin besarmelayu yang pegang kuasa dah tak tahu kekuatan melayu. SEDAR LAH

    ReplyDelete