Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog TENTERA NEGARA. Tulisan untuk bacaan, berdasarkan pertimbangan penulis. #IniBlogBukanKauYangPunya

Monday, 10 February 2014

Pendedahan Skandal Projek 1 Billion...? Kerja Licik Yang Cukup Jahat...



Baru satu term memerintah macam-macam perangai mereka keluar... namun, yang peliknya, masih ada juga yang terpedaya dengan tipu daya mereka, berselidnung disebalik muka yang macam tidak bersalah tetapi sebenarnya penuh dengan muslihat...

Terbaru lagi menggemparkan, sebuah blog DAP INSIDER telah membuat pendedahan skandal projek bernilai 1 Billion yang melibatkan YB yang begitu POPULAR dengan video Klipnya ketika ini... Umpama 'Kuharapkan Cerah Sampai ke Petang, Rupanya Hujan Di Tengahari'...

Berdasarkan blog tersebut, rupanya Teresa Kok bukanlah apa yang kita lihat tetapi ianya lain daripada yang lain... bukan JIN! Tetapi kelakuannya sememangnya cukup mencurigakan... Tan Sri Khalid Ibrahim pernah membawa isu ini ke Majlis Tertinggi DAP dan atas sebab itu beliau tidak lagi bertanding untuk kerusi dewan Undangan Negeri di Selangor... Ini melibatkan pemberian Projek bernilai 1 Billion ringgit kepada syarikat asing... rupanya, permainan mereka menduduh UMNO yang bukan-bukan akhirnya terpalit pada diri sendiri...

Aku tidak mahu cerita panjang mengenai projek tersebut, korang boleh baca sepenuhnya di blog DAP INSIDER , tapi, apa yang pasti pendedahan ini memberikan kita penjelasan jelas siapa sebenarnya Teresa Kok... Tapi, korang percayalah, beliau akan jawab ini adalah satu tuduhan tidak berasas terhadapnya...hahaha

Apabila diteliti surat tersebut, kelihatan ini seperti projek yang melalui proses rundingan terus bernila 1 billion ringgit... Tambah pelik lagi, ianya melalui proses yang luar biasa kerana terlalu cepat... Apakah ini integriti yang dipegang oleh Nyonya DAP ini...?

Aku nak tanya YB Teresa, siapa sebenarnya Kok Chee Keong ? Apa kaitan YB Teresa dengan beliau? Kenapa begitu mudah memberikan projek seperti ini walaupun sebenarnya Selangor tidaklah mengalami masalah kekurangan tenaga elektrik berbanding ebebrapa negeri lain... 1 Billion tu bukan sedikit maaaa! Apatah lagi bila ianya hanya melalui proses Runding Terus... Jika ini benar, sekali lagi JOMO ingin bertanya, mana Integriti YB Teresa yang selama ini hanya suka menghentam Kerajaan UMNO/BN...?

JOMO: YB Jangan Tak Tidur malam ya! Sila Jawab semua persoalan saya... 

Selanjutnya baca juga pembongkaran lain di sini

No comments:

Post a Comment