Frenz Of Tentera Negara

Selamat datang Ke Blog TENTERA NEGARA. Tulisan untuk bacaan, berdasarkan pertimbangan penulis. #IniBlogBukanKauYangPunya

Monday, 17 February 2014

Ini 'Ostad' Biul Kah Apa? Bagus Tampar Muka Sendiri


Macam-macam jenis manusia yang ada sekarang ini, ada yang menggelar diri sebagai ustaz tapi bila post status-status dalam facebook tu macam BANGANG pula aku rasa... Sepatutnya jika benar mereka ini ustaz, postlah status-status yang untuk berdakwah dan mengajak kearah kebaikan, Ini tidak, ada yang seperti mengerushkan air yang jernih, yang paling teruk lagi ada juga yang batu api...

Ini apehal pula budak nama Ahmad Fadhli yang mengaku jadi ustaz ni, beriya-iya nak share cerita mimpinya kepada orang...? Ustaz apakah ini? Bukankah mimpi itu mainan SYAITAN...? Kalau setakat MIMPI mewar-warkan kepada mereka yang dapat menembak PM ditawarkan RM500 baiklah tak perlu nak share... Tidak mendatang apapun kepada umat!

Tulah Ostad, orang suruh fikir bagaimana cara berdakwah terbaik untuk majukan umat, ini fikir yang bukan-bukan... Dah, bawa sampai ke MIMPI... Ostad-Ostad!


Status-status sebegini pastinya mengundang banyak jenis komen daripada yang lain... Tak percaya? Korang baca blog mazidul

Jomo: Aku sarankan kepada ustaz-ustaz diluar sana, tak perlu nak mengaku ustaz! Kalau betul ustaz, tunjukkanlah contoh yang baik bukannya dengan melahirkan suasana tidak menentu kepada masyarakat...

3 comments:

  1. Tengok muka pun dah macam ahli neraka jahannam ... tak tahulah kalau situa kutuk nicky ajis boleh jamin syuga kat dia...

    ReplyDelete
  2. Kan ahli PAS dijamin syurga kata Nik Aziz.

    ReplyDelete
  3. kalau dia boleh jadi doktor atau engineer atau akauntan atau arkitek atau ahli sains ke tentulah dia tak jadi ostad. dah belajo x pandai paling senang jadilah ostad. kalau bagi ceramah masyukk oo, boleh la gak cari makan. maaf le bukan nak mengata. kalau anak2 anda belajo x pandai hantar la pi sekolah pondok. 4-5 tahun kuar nanti jadi le ustaz. pendek kata kat mesia ni ramai ostad sebenarnya asal dari murid2 yang keciciran sebab tu la manyak yang biol

    ReplyDelete